Selvom vinteren er over os, og du måske drømmer om en rejse til Afrika eller andre varme destinationer, er der noget helt særligt over at holde ferie i Danmark. En ferie i et sommerhus er ikke kun tiltænkt sommermånederne, men i ligeså høj grad vintermånederne. Med en sommerhusferie får du og din familie masser af tid til nærvær og samvær – og I får tid til at være sammen som familie. I sommerhuset kommer I alle væk fra hverdagens stress og jag, og det giver tid til det, I ikke når i hverdagen.

Læs med her og få tips til, hvilke hyggelige aktiviteter du og din familie kan lave sammen i sommerhuset.

Genopliv brætspillet

I en tid, hvor den digitale underholdning har taget over, er der noget særligt ved at sætte sig sammen om et brætspil. Her er du og din familie sammen på en helt anden måde – fordi I samles om noget fysisk, der foregår ved det store bord i hjemmet. Det giver et andet nærvær, og I vil alle kunne mærke, hvordan hyggen spreder sig.

Genopliv Matador, Ludo, Rommy eller et af de andre gamle brætspil, som hele familien kan være med til. Det er ikke bare en sjov måde at være sammen på, men det kan samtidig være god træning for hjernen.

Udforsk naturen

Mange sommerhuse ligger i naturskønne områder, og derfor er det oplagt at udnytte det. Tag de gode gåsko på, og udforsk skoven eller en nærliggende strand. Gå på jagt efter søstjerner og sjove sten langs havet, eller find kastanjer i skovbunden. Uanset hvor I vælger at tage på eventyr, tilbyder naturen masser af sjov og frisk luft.

Når I kommer hjem fra jeres gåtur, kan I lave jeres indsamlede kastanjer om til sjove dyr med tændstikarme, eller I kan tegne og male flotte motiver på stenene fra stranden. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Bagefter kan I pynte en reol eller hylde med jeres hjemmelavede pynt.

Tryl med dej eller byg en drage

Der er masser af hyggelige indendørs projekter at tage fat på, når tiden er til det på en sommerhusferie. Dine børn vil elske at forvandle trylledej til små figurer, lysestager eller nøgleringe. Det er en god måde at være kreativ på – både for dig og børnene.

En anden idé er at bygge en farlig drage. Sammen kan I skabe en hjemmelavet drage, som kan pyntes med vinger, øjne og ild. Det er kun jeres egen kreativitet, der bestemmer, hvordan dragen skal se ud. Når I har bygget dragen, skal det naturligvis testes af, hvor højt den kan flyve ude i naturen. Det er derfor en god aktivitet, der både er hyggelig ude og inde.

Hold en hyggelig filmaften

Efter en dag i skoven med masser af frisk luft, kalder lune tæpper og varm kakao. Bestem derfor sammen en film, I alle har lyst til at se. Kryb sammen på sofaen, lav popcorn og find slikskålen frem – så er der for alvor dømt feriehygge og sommerhusro.

Krummerne er en gammel klassiker med fart over feltet, og det er både underholdende for store og små. De sjove animationsfilm om den grønne trold Shrek er også et hit for både større og mindre børn – og faktisk vil voksne også blive suget ind i eventyrverdenen med talende æsler og katte.

Gæt kryds og tværs

Med kryds og tværs eller andre ordlege kan både din og børnenes hjerne blive udfordret. Sæt jer sammen om bordet og find i fællesskab frem til løsningerne. Det er en god måde at lege på, samtidig med at børnenes ordforråd udvides.

Bag sjove kager

I en sommerhusferie er der også for alvor tid og overskud til at finde forklædet frem og gå i krig med alverdens bagerier. Bag eksempelvis chokolademuffins med sød frosting og dekorer dem fint sammen med børnene. Det er en sjov måde at lave noget lækkert til ganen og samtidig være kreativ på. Kom forskellige frugtfarver i frostingen for at lave kagerne endnu sjovere og farverige og pynt dem med krymmel eller små sukkerfigurer.