København er flere gange blevet kåret til den lykkeligste by i verden, og har i de senere år været noget af et fyrtårn for hipsters, da den har de meget Instagrammable gader og det danske designs overherredømme. Desuden giver denne måneds Frost Festival en uforglemmelig fejring af musik og lysinstallationer i byen. Den omfatter et eklektisk mix, der omfatter Distortion festival, dedikeret til ny dansemusik og Københavns Opera Festival.

Men selv om København i øjeblikket er toppen af poppen, er dette utvivlsomt et af Europas dyrere hovedstæder. Så her er en guide til at se de dele af byen, der ikke koster meget – eller endnu bedre, er gratis.

København er flad, og der er en masse gode fortovsarealer, hvilken gør det til en god by at gå rundt i. De fleste seværdigheder er tilmed indenfor rækkevide af Rådhuspladsen og Hovedbanegården. Det er også en stor by for cyklister, og den rimelige pris, Bycyklens lejede cykelordning (30 kroner for en time) er en god måde at komme rundt i byen på, hvis du er på et kort weekendophold i København. Besøgende er ofte mest interesserede i det historiske centrale område, det autonome hippie kvarter Christiana og hipster bydelen, Vesterbro.

Nu her hvor julemånederne er på vej, vil der også være en masse julemarkeder i og udenfor byen, der er gratis at deltage i. Det er en billig måde at få en stor juleindsprøjtning på, hvis man ikke helt er kommet i julestemning. Er budgettet lidt større, bør man dog overveje at tage en tur i Tivoli under julen. Her bliver der altid gjort rigtig meget ud af julen med vild pynt, julemusik, kunstig sne, æbleskiver, gløgg og massevis af julestemning.

Derudover er der flere museer i København, der enten har gratis entré altid eller på bestemte hverdage. Så det er også en mulighed at undersøge nærmere, hvis man er i det kulturelle hjørne under sit weekendophold i København.

Hvor skal man bo?

Går du efter en økonomisk men lækker boligsituation under dit weekendophold i København, så kan Charlottehaven hotellejligheder i den grad anbefales. Her får du en hel lejlighed til et hotelværelses pris og med faciliteter tilsvarende et hotels. Man får altså flere kvadratmeter for pengene og mere hjemlige og hyggelige omgivelserne. Hotellejlighederne er beliggende på Østerbro i skønne områder, så hvis du pønser på en juletur til København, kunne det være et godt bud på et opholdssted.