Vinteren er over os, og det giver lyst til sommer, sol og store isvafler. Men selvom vinteren for alvor har fat i os, er det faktisk slet ikke nogen dum idé allerede nu at begynde at tænke på familiens sommerferie. Er pengene små, er det helt oplagt at tage en sommerferie i Danmark, som trods dyre varer faktisk tilbyder dig muligheden for en billig, men skøn ferie. Vores lille land har masser at byde på – det gælder bare om at finde de rigtige steder. Og det gode er, at du ikke skal køre langt, uanset hvor i landet du bor. Det giver dig også mulighed for at tage hunden med på ferie, hvis du husker hundetransporteren.

Du får her 4 idéer til en eventyrlig dansk ferie.

Kanoferie ved Gudenåen

En kanoferie med familien giver jer mulighed for at bruge en masse energi og få gode oplevelser, når I sejler op ad åen. Og ved Gudenåen er der masser af smuk natur, som giver nærvær og ro til både store og små. En af fordelene ved at tage på kanotur ved Gudenåen er, at der er mange overnatningsmuligheder tæt på hinanden. Det giver jer den mest familievenlige ferie, fordi I kan være fleksible og frie til at stoppe ind på lejrpladser, når I har lyst. Det kan hurtigt give dårlig stemning, hvis dagene i kanoen bliver alt for lange, fordi der er for store stræk mellem overnatningerne. Og husk endelig at tage drybags med, så telt, telefoner og tilbehør holder sig tørt.

Badeferie i tropeland

Børn elsker at bade og plaske i vandet dagen lang – nøjagtig som en dyr charterferie ville give dem mulighed for. Men faktisk kan du få charterferie herhjemme til langt billigere penge. Tag eksempelvis til Lalandia, hvor børnene har rig mulighed for at suse ned ad vandrutsjebanerne, eller lad ferien gå til Tropical Island Resort. Her er der eksotisk tropestemning for alle pengene med regnskov, der indbyder til opdagelse blandt de frodige vækster og sandstrand, som sørger for en vaskeægte charterstemning med liggestole og lunt badevand. Vandet kommer nemlig aldrig under 26 grader – også selvom sommeren ’i den virkelige verden’ ikke giver mange solstråler af sig. I tropeland er der altid godt vejr. Begge badelande har dejlige feriehuse med plads til hyggelige stunder.

Ferie i en ny by

Det behøver stort set ikke koste noget at komme på ferie. Og hvis du et år har sparsomt med penge til en ferie, hvorfor så ikke bytte dig til den? En alternativ måde at holde ferie på er nemlig at bytte bolig med en anden familie. Mens du bor i en fremmed families bolig, bor de i din. På den måde får begge familier nye byer at se. Du og familien kan udforske den nye bys muligheder, tage på legepladsen, i biografen, eller hvad I nu har lyst til. Ferie behøver ikke være langt væk i et telt eller en hytte – det handler ligeså meget om at komme ud af de faste, vante rammer.

Hvis du bytter bolig med en fremmed familie, er det en god idé at benytte sig af en af de forskellige boligbyttesider online. Her kan du søge efter ønsket område og tage kontakt til ejerne af den bolig, du finder spændende for jeres ferie.

Strand- og surferferie i ’Cold Hawaii’

Du behøver ikke tage helt til udlandet for at få den perfekte bølge at ride på. Hvis du eller nogen i din familie er surfentusiaster er Klitmøller i Nordjylland en oplagt destination for jer. Området kaldes ’Cold Hawaii’ pga. vindforhold, der kan sammenlignes med dem, du ser ved Hawaii. Surfingområdet er blandt de bedste i Danmark, men faktisk også i hele Nordeuropa, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med både store og små bølger. I Klitmøller ligger der mange hyggelige sommerhuse og en smuk sandstrand, som indbyder til leg og sol ved vandet. Området har en skøn natur, og derfor er det oplagt at gå i de stejle bakker og få frisk vind i ansigtet.fer