Synes du også, altid at du ender med at bruge en formue på ferierne, og har du svært ved at gennemskue hvordan det kan gøres billigere? Så kan du måske finde lidt inspiration her, hvor vi kigger på hvordan man kan skære ned på feriebudgettet ved at holde ferien i Danmark og generelt se på, hvordan man kan gøre en rejse billigere.

Bliv i Danmark

Det er som regel rigtig dyrt at rejse udenlands i skolernes sommerferie og de mest populære sæsoner, hvorfor man med fordel kan gemme udlandsrejsen til udenfor sæsonen og blive i Danmark, når det er højsæson. Det er en måde at skære en hel del ned på feriebudgettet, da det typisk vil være en del billigere at finde et fedt sommerhus, en lækker campingplads eller lignende i Danmark. Derudover sparer man også transporten.

Rejsebranchen udvikler sig hele tiden, hvorfor de forskellige rejseselskaber også konkurrerer med hinanden på udbuddet rejser og priser, hvorfor det kan være en god idé at bruge en søgemaskine, der sammenligner de forskellige rejseselskabers priser. Det kan man for eksempel gøre på Momondo, Skyscanner og Sommerhuse Danmark, der sammenligner mange forskellige ferier og priser.

Andre måder sænke rejseudgifterne på

Der er selvfølgelig også initiativer, der giver sig selv, hvis man vil gøre rejsen billigere. Det kan for eksempel være ikke at spise ude hver dag, vælge nogle billigere oplevelser, billigere indkvarteringer osv. Men man kan faktisk også spare en del penge ved at købe en all inclusive rejse, hvilket også er en rejseform, der er blevet meget populær blandt danskerne.

Andre måder at gøre rejsen billigere på kunne være ved at bytte indkvartering med en anden familie, så man sparer penge på selve opholdet. Det kunne for eksempel være en familie på Bornholm, havde et ønske om at tilbringe deres sommerferie i København og omvendt. Det er en smart måde at spare penge på og få mulighed for at opleve et nyt sted.