girl-842719_1920

Besøg Danmarks perle i sommerferien

Den mest solrige del af Danmark, Bornholm ligger langt ude i Østersøen, 200 km øst for København. Men det er ikke kun den solrige himmel, der trækker horder af turister til hvert år. Moder Natur var i en særlig god stemning, da den baltiske skønhed af en ø blev skabt, hvilket tager sig ud i de smukke kridtklinter, beroligende skove, hvide strande og en ren, luftig og lys atmosfære.

Menneskene har sidenhen tilføjet forførende detaljer fra middelalderlige fæstnings ruiner og stråtækte fiskerlandsbyer, til de ikoniske rundkirker og Bornholms moderne Kunstmuseum. Øens keramik og glas håndværkere er berømt i hele Danmark samt dens historiske røgerier og stadigt voksende liga af fødevarer iværksættere.

Rejsen til Bornholm

Der er flere forskellige måder at komme til Bornholm på, men da øen befinder sig midt i Østersøen er man nødt til at krydse vandet på et tidspunkt. Man kan sejle med færgen fra Ystad i Sverige eller fra Danmark. Man kan også flyve til Bornholm eller komme dertil med bus, tog eller cykel.

Tips til ferien på Bornholm

Bornholm er en relativ lille ø, hvorfor det kan være rigtig hyggeligt at leje cykler og udforske øen med hele familien på to hjul. Det er en god og nem måde at komme frem på, der giver en større fleksibilitet i rejsen. Besøg byerne Rønne, Svaneke og de andre små hyggelige bornholmske byer, hvor du kan opleve den hyggelige og rolige stemning.

Det er også et must at besøge et glaspusteri, hvor de skaber smukke vaser, karafler, lysestager og lignende for øjnene af dig.

Derudover er man også nødt til at besøge et røgeri ved frokosttid en dag, så man kan smage en røget makrel eller noget andet røget, der er en udpræget tradition på øen.