rain-791893_1920

Gardér dig mod alt slags vejr, når du holder ferie i Danmark

Som bekendt er det danske vejr meget uforudsigeligt og svingende. Det er aldrig helt til at vide, hvad man skal forvente sig af vejret. Og nogle dage kan det nærmest skifte fra sommer til vinter i løbet af én dag. Så det er altid en god idé at gardere sig imod det danske vejr, så man både har mulighed for at tage noget tøj af og på i løbet af dagen.

Forbered dig på lidt af hvert

Jordens klima er under forandring – foråret kommer tidligere, somrene er varmere, storme er hyppigere og mere kraftfulde, og vinteren bliver koldere. Derfor er det vigtigt at tage højde for konsekvenserne af disse dramatiske ændringer, når man skal ud at rejse. Det er samtidig vigtigt at bevare en positiv stemning og forberede sig på alt slags vejr, så mangel på tørt eller vindtæt tøj ikke sætter en stopper for ferieglæden. Som nogle vil mene, findes der ikke dårligt vejr kun dårlig påklædning.

  • En god måde at forberede sig på er ved at tjekke vejrudsigten, da det kan give en nogenlunde idé om vejret i løbet af dagen. Det er dog altid godt at have en ekstra trøje eller lignende med for en sikkerheds skyld.
  • Hav et gammeldags kompas og kort med dig, hvis vejret skulle blive så dårligt at du ikke kan få forbindelse til dit digitale navigeringsudstyr.
  • Det regner rigtig ofte i Danmark, så det er altid en god idé at have noget regntøj og en paraply med, når man holder ferie i Danmark. Vejret kan skifte hurtigt, så hvis du vil være sikker på at holde dig tør, anbefales det, at du pakker et regnsæt.
  • Det blæser og en del i Danmark, så en ekstra trøje og en vindtæt jakke er også en god måde at gardere dig imod vejret på.
  • Skulle det blive hedebølge, er det en god idé at klæde dig på således, at du har mulighed for at tage nogle lag af, hvis du skulle få det for varmt. Husk også solcreme til at beskytte dig mod solens stråler, solbriller og eventuelt en solhat.